Mormor-kringle med marcipanremonce

Sådan en god gammeldags kringle er ikke at kimse ad. Det er totalt mormor, og sikke der dufter når den laves.

Jeg lavede en portion til fryseren i weekenden, så der er lidt godt til de kommende barselsgæster (og den kommende mor host host). Det er en traditionel gærdej med kardemomme og så en lækker snasket marcipanremonce indeni. Hvis man er knap så meget sukkergris som jeg er kan man sikkert lave kringlen med noget mindre remonce i, men jeg er gået all in på princippet jo mere desto bedre. Så er I advaret.

IMG_1449

Opskrift (der var nok til to buede stænger på hver sin bageplade):

Dej:
75 g smør
2 dl mælk
50 g gær
1 æg
1/2 tsk salt
100 g sukker
1 lille tsk stødt kardemomme
ca. 600 g hvedemel

Remonce:
200 g sukker
400 g marcipan
100 g blødt smør

Hvis man har lyst kan man jo sagtens erstatte noget af marcipanet med revne æbler eller tilsætte rosiner, som jeg er sikker på at min bager-farfar ville have gjort (han lavede så trods alt en rigtig wienerbrødskringle) eller svesker som min sønderjyske mormor ville fristes til.

Derudover: 1 æg til pensling, samt perlesukker og hakkede nødder eller mandler til pynt.

Sådan gør du:
Smelt smørret og hæld det over i skålen med mælk. Opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme. Herefter æltes melen godt i og du får en lækker elastisk, duftende dej. Den skal så hæve i en times tid.

Riv marcipanen og ælt den godt sammen med de andre ingredienser til remoncen.

Rul dejen ud til 2 plader på ca 18 cm i bredden og 50 cm i længden. Remoncen smøres på i midten af pladen (altså i hele længden). Så foldes siderne op så de mødes i midten og kringlen flyttes over på bagepladerne. Pensl med æg og pynt med perlesukker og mandler/nødder.

Bages ca. 30 min ved 175 grader (almindelig ovn), og voila har du den lækreste, duftende lune kringle.

Velbekomme.

/Anne

 

krittewitt wp bloglovin button kvadrat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

25 Kommentarer til Mormor-kringle med marcipanremonce

  1. Mums Anne den ser utrolig lækker ud. Mormorkringle er bare comfort kage der siger spar 2 🙂 tusind tak for opskriften den må jeg bare svigerfar kommer på besøg, han elsker kringle, ha en smuk dag

  2. Mums filibaba! Det skal jeg da gøre dig kunsten efter, så jeg har lidt andet at byde barselsgæsterne end sidste gang – dengang stod den på Instant Coffee og clementiner – hvis de var heldige! 🙂

    • Anne siger:

      Hehe, gør endelig det. Og med hensyn til ammepuden i sidste indlæg så hold gerne øje med bloggen her, der skulle gerne komme noget godt 😉
      Her er det nu også instant coffee, men simpelthen fordi jeg bedst kan lide det!

  3. Mie siger:

    Nøj jeg er lækkersulten nu:-)

  4. Camilla siger:

    Mine tænder løber i vand!

  5. Tak for opskriften – Jeg forudsiger allerede, at der i de kommende dage vil være mange mormorkringler at finde i bloglandet, jeg skal i hvert fald igang!

  6. Marie siger:

    øøøj lækkert! Og det er mormor-kringle – for det er jo næsten som min mormor laver den 🙂

  7. metchenh siger:

    Den er jeg jo nødt til at lave. Det er ikke fordi jeg vil, men jeg MÅ. Er bare lige nødt til at høre, om du bager i alm ovn, eller om det er 175 grader i en varmluftsovn?

    • Anne siger:

      Ups, det har jeg ikke skrevet. Tak. Det er almindelig ovn. Har ikke varmluft i min, der er kun en enkelt funktion.
      God fornøjelse, glæder mig også til min skal frem fra fryseren.

  8. Hanne Tilst siger:

    Så går jeg i gang. Tak.

  9. Janne siger:

    Kære Anne
    Har kastet mig over din lækre kringle:) Glæder mig allerede til resultatet. Vil blot være sikker på, at jeg ikke har misset noget, men synes ikke det fremgår, hvor og hvornår ægget skal i dejen…?

  10. Julia siger:

    WHOOP det ser godt ud! Og indrømmet – det er et stykke tid siden jeg sidst var forbi her hos dig, men hvor er din blog bare lækker. Sådan et fint format!

  11. Ina Vestergaard siger:

    Hej, du skriver ikke hvordan man klargøre remoncen? Og du har stadig glemt ægget i opskriften 🙂

    • Anne siger:

      Hej Ina,
      Tak skal du have 🙂 Jeg har rettet det med remoncen. Riv marcipanen og ælt det hele godt sammen.
      Har sat ægget ind i selve vejledningen også nu. Tak for lige at hinte.

  12. Pingback:Populært på bloggen - Krittewitt

  13. Susanne Jakobsen siger:

    Hej – når du laver den til fryseren, bager du så før den kommer i fryseren? Og hvis du gør, varmer du den så i ovnen inden du serverer den?
    Jeg blier jo nødt til at lave sådan en rigtig mormor kringle, til mit barnebarns 1-års fødselsdag:)

  14. Maia siger:

    Hvor mange stykker vil du skyde på at der bliver?

Skriv et svar