En af min kærestes hofretter er heldigvis en af mine livretter, nemlig en risotto med portobellosvampe, rejer og ærter. Og ja, det er ham som (næsten) altid laver maden herhjemme.
Risottoen har han efterhånden perfektioneret, og jeg elsker den. Allernådigst har jeg fået lov til at dele opskriften.
Opskrift på risotto med portobellosvampe, rejer og ærter.
300 g grødris
1 stort rødløg
3-4 fed hvidløg
skvæt olie
skvæt hvidvinseddike
3 dl hvidvin
4 store portobellosvampe
200 g rejer
300 g ærter
1,5-2 l grøntsagsbouillon
salt og peber
(det er sådan cirka mængder, prøv dig frem til din foretrukne mængde)
Først ordnes svampene og skæres i store stykker og svitses derefter hårdt men kort i hvidvinseddike. Hæld dem op i en skål for sig.
Løg og hvidløg skæres i små stykker i svitses i lidt olie. Husk at hvidløgene ikke må få for meget, så smager de knap så godt. Herefter tilsættes grødrisene og giver dem lidt på varmen. Herefter tilsættes hvidvinen lidt ad gangen efterhånden som den fordamper.
På samme måde fortsætter du med at tilsætte bouillonen. Det er lidt forskelligt hvor meget bouillon der skal tilsættes. Som hovedregel så indtil at risene er gennemkogte og til den ønskede konsistens er opnået.
Til sidst puttes ærter, svampe og rejer i risottoen og varmes igennem. Retten smages til med salt og peber. Husk dog at grønsagsbouillonen bidrager med en del salt i sig selv.
Velbekomme!
/Anne
Mums det lyder lækkert. Den skal vi helt sikkert prøve af herhjemme så sg lige tak til kæresten din fordi han allernådigst lod dig dele den (:
Rigtig god weekend til dig og tak for inspirationen til lækker weekendmad
Det ser super godt ud!
Tak for dét, Anne. Så er menuen sikret for i aften.
Mmmhhh, det lyder godt! Vil lige gøre kæresten opmærksom på opskriften. Herhjemme er det nemlig også ham, der er hovedansvarlig mht madlavningen.
Go’ weekend!
så lækkert :o)
mvh Mona
Uhmmm…bare så lækkert.
Du/i får mig til at længes efter svampesæson,
for der findes næsten ikke noget bedre, end mad lavet med
og af svampe der er fundet/høstet i den danske natur.
PIIIIIIIIIIFT! Det ser da også toplækkert ud. Godt du fik overtalt din bedre halvdel til at dele den hemmelige opskrift. Jeg mangler inspiration til at lave andre risottoer end den klassiske med svampe, persille og hvidløg.
Sådan en anbefaling er da svær at lade gå fra sig 🙂 Den må prøves!
Risotto er en af mine favoritter (ja, jeg har mange :))